Cultuurmij Oost

Datum

sinds 2014

Categorie
Advies, Coaching, Creatie, Management
Over dit project

Cultuurmij Oost is een nieuwe Gelderse cultuurorganisatie op 1 juli 2014 voortgekomen uit een fusie van EDU-ART en KCG. Innovatieve samenwerkingen moeten leiden tot een florerend toonaangevend kenniscentrum dat Gelderland versterkt met cultuur.

“Hoe gaan we de organisatie van de communicatie aanpakken? Wat voor proces gaan we in? Welke stappen moeten we zetten en hoe beleggen we de communicatiefunctie duurzaam in de nieuwe lean-organisatie, dus ook na 2014?”Deze vragen kreeg ik eind 2013 voorgelegd.

Ik heb een Plan van Aanpak voor de communicatie over, voor en na de fusie van EDU-ART en KCG gemaakt en de uitvoering begeleid. We werkten met scrum als flexibele werkmethode. Zo kunnen we meebewegen met de ontwikkelingen die zich voordoen en medewerkers optimaal betrekken bij de positionering en communicatie van de nieuwe organisatie. Zij hebben daarin een grote rol gekregen. Van naamgeving van de organisatie tot ontwikkeling van huisstijl, website, nieuwsbrieven, folders en andere communicatiemiddelen. In 2015 geef ik trainingen ‘De adviseur als communicator’ en coach ik de adviseurs in hun nieuwe rol.